Life

Actiedag voor de Hartstichting

Hi lieve lezer,

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste life blog schreef. In de vorige blog heb ik verteld over mijn tweede operatie en mijn verblijf in de revalidatie kliniek. Tijdens dit verblijf ben ik helaas heel hard achteruit gegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat we uiteindelijk besloten hebben de opname te stoppen en naar huis te gaan. In mijn laatste weken in de kliniek heb ik heel veel frustratie gehad over het feit dat ik niet beter word. De ‘we kunnen niks doen’ uitspraak van een hele goede arts is het ergste wat er is. Er is te weinig bekend over bepaalde hartafwijkingen. De risico’s van opereren zijn soms te groot en het toekomst beeld is niet helder. Dit frustreerde mij, en doet het eigenlijk nog steeds.

Om mijn negatieve energie om te zetten in iets positiefs besloot ik in een opwelling om een actiedag te organiseren. Het moest iets zijn wat dicht bij mij bleef maar wel succes kon hebben. Ik was er al snel over uit dat het een Ride & Run moest worden. Hierbij konden deelnemers tegen een inschrijfbedrag een route van 5, 15 of 25 kilometer afleggen. Dit kon te paard, met de men wagen of lopend/rennend. Heel fijn dat dit snel besloten was… Het werk begon echter toen pas. Eerst moest er een datum worden geprikt, wat uiteindelijk 2.5 week na mijn derde operatie werd. Vervolgens moest er een vergunning worden aangevraagd, een locatie worden geregeld, vrijwilligers worden geregeld en dan moesten we ook nog routes uitstippelen en dit op kaart krijgen, met een beschrijving erbij. Daarnaast heb ik in samenwerking met de hartstichting een actiepagina op gezet waar mensen konden doneren. Alles bij elkaar was het behoorlijk veel werk. Gelukkig heb ik van alle kanten hulp aangeboden gekregen, waar ik iedereen ontzettend dankbaar voor ben!

Sneller dan ik had verwacht kwam er veel belangstelling van alle kanten. Ik kreeg meer inschrijvingen dan verwacht en er verschenen artikelen in kranten over de actiedag. Daarnaast zijn er een aantal bedrijven geweest die van mijn verhaal en het initiatief hebben gehoord en geld hebben gedoneerd aan de hartstichting. Dit was allemaal behoorlijk overweldigend. Ik heb in die periode onwijs veel steunende berichten gehad en ook uit het feit dat er zoveel mensen hebben meegedaan heb ik heel veel steun gehaald.

De actiedag zelf was een groot succes. Het weer was perfect, de sfeer was fijn en alles verliep soepel. Naast dat mensen met hun paard meededen of gingen (hard)lopen hebben er zelfs een aantal mensen met de mountainbike de route afgelegd. Naast het vaste inschrijfbedrag konden de deelnemers zich laten sponsoren door familieleden, vrienden, kennissen, collega’s etc. Uiteindelijk hebben 73 mensen meegedaan en is er in totaal ruim 11 duizend euro opgehaald! Een grote cheque werd uitgereikt aan vertegenwoordigers van de hartstichting en de pers was aanwezig. Het voelde goed om dit neergezet te hebben. Om iets te kunnen doen waar mensen iets aan gaan hebben.

Na de cheque uitreiking is er nog een paar honderd euro gedoneerd. Waardoor we uiteindelijk uitkwamen op ruim 11 duizend euro!

Het geld wat ik heb opgehaald is gebruikt voor onderzoek naar mijn eigen hartafwijking. Dit maakte het voor mij extra bijzonder. Ondertussen is er een testperiode met een nieuw soort medicijn bezig. Wie weet gaat mij dit ook weer een stukje verder helpen.

Ik heb vorig jaar, na afloop van de actiedag, ontzettend veel leuke reacties en foto’s ontvangen en van bijna alle deelnemers en vrijwilligers terug gekregen dat ze dit graag nog eens zouden doen. Hoe fantastisch is dat?! Dit jaar lukte het helaas niet omdat ik een aantal maanden in het buitenland was. Volgend jaar hoop ik het absoluut weer te kunnen organiseren en hoop ik dat jij, als lezer, ook mee wil doen of wil doneren. Met zijn allen kunnen we de wereld een klein beetje beter maken.

Liefs Daphne    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL_formalDutch
en_USEnglish nl_NL_formalDutch